Rob

Rob Krot 2013_1

Rob en zijn zingen

Zingen zit in mijn bloed, in mijn wezen. Al op de Lagere School was ik het die mocht voorzingen. Mijn lied is altijd bij me gebleven. Zingen geeft me stevigheid, energie, levenslust en de mogelijkheid echt te communiceren. Ik speelde vanaf mijn 15e solo in cafés en later in talloze bands, combo’s en theatergroepen. Maakte CD’s, trad geregeld op. De laatste jaren ben ik troubadour en treed meer dan honderd keer per jaar op bij verschillende gelegenheden.
Mijn stem heeft heel veel mogelijkheden. Ik heb mij echter altijd afgevraagd: wat is mijn Ware Geluid? Hoe klink ik eigenlijk zelf? Welke Stem is waar en vrij?
De opleiding Stembevrijder heeft me veel hierover geleerd – voornamelijk dat mijn Stem meestal helemaal niet vrij is…
Maar ook het bewustzijn dat er iets in mij leeft dat werkelijk gekend wil worden.
Een lied dat er zo naar verlangt te klinken, dat zich wil laten horen in deze wereld. Een gedicht, een schilderij, een lied, een weeklacht, een jubel…. En het zoeken, het vinden, het laten klinken van dat lied – soms, steeds vaker – is een van de grootste, mooiste cadeaus van dit leven, waar ik mateloos dankbaar voor ben.
Ik ben er van overtuigd, dat in iedereen een eigen lied huist, wat gehoord wil worden.

Rob Krot is behalve al meer dan 40 jaar professioneel zanger en liedschrijver ook gecertificeerd neo-hypnotherapeut (1996),
afgestudeerde aan de Pulsaracademie (2003) en studeerde in 2012 af bij Jan Kortie (Amsterdam) als stembevrijder (Ode an die Freude).
Rob heeft jarenlange ervaring met verschillende meditatietechnieken (India 1988), lichaamswerk en therapeutisch werk.
Hij begeleidde en instigeerde verschillende (leer-)groepen en werkte met mensen aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling o.a. voor RWS, Deltion College en Stichting deVoorde.
Naar de site van Troubadour Rob Krot